sunnuntai 29. kesäkuuta 2008
Raparperipaistos
perjantai 27. kesäkuuta 2008
Teriyakikana
keskiviikko 25. kesäkuuta 2008
Kuplatee
Minua on jo pitkään kiehtonut Aasiassa ihanan värikkäät ja erikoisen näköiset kylmät juomat nimeltä bubble tea tai ehkä sitten kotoisammin kuplatee. Kuplateessä voi melkeinpä olla mitä tahansa hedelmäteejuomaa tai maitoteejuomaa, kunhan se on makeaa ja sisältää tapiokahelmiä. Kyseessä on nyt kunnon kasarihitti Taiwanista, joka ilmeisesti ei ole koskaan rantautunut Suomeen, mutta Aasiassa tämä juoma on hyvinkin yleinen. Juoma juodaan lasista tai mukista todella paksulla pillillä, jonka läpi nämä ihanat tapiokahelmet mahtuvat.
Pieniä tapiokahelmiä kuin lumipalloja
Tietenkin tätä oli kokeiltava, kun törmäsin kaupassa tapiokahelmiin. En nyt löytänyt niitä tummia isoja helmiä, mitä kuplateessä käytetään, vaan ostin ilmeisesti pienempiä jälkiruoissa käytettäviä helmiä. Ilmeisesti tällä ei ole mitään väliä, mutta isot mustat helmet olisivat olleet näyttävämmän näköisiä. Antamani helmimäärät ja siiraappimäärä riittää n. 8 juomaan. Tapiokahelmet (2,5dl) keitetään väljässä vedessä n. 25 minuuttia ja annetaan seistä keitinvedessä toiset 25 minuuttia. Sillävälin voit tehdä kuplateehen sokerisiirapin.
Kuplateen sokerisiirappi:
2,5 dl valkoista sokeria
2,5 dl tummaa sokeria
5 dl vettä
Kiehauta vesi ja sokeri. Nosta sivuun ja anna jäähtyä. Kun tapiokahelmet ovat valmiit kaada siirappi helmien päälle. Tämän jälkeen voi vain mielikuvituksen antaa lentää! Itse tein kahta erilaista kuplateetä toisen "teen" kahvista ja toisen vihreästä teestä. Molempiin tulee maitoa ja siirappitapiokahelmiä, sekä kahvia tai teetä. Yläkuvassa tummempi oli kahvikuplatee ja vaalea oli teeversio samasta. Minulla ei ollut paksua pilliä ja lusikoin helmet samalla juomaa juodessa. Maku oli makea ja helmet olivat mukavaa pureskeltavaa. Ei hullumpi hellejuoma, vaikkei lämpöä taida ollakaan hetkeen tulossa..
Kypsät tapiokahelmet näyttivät ihan sammakonkudulta!
Perinteinen kuplatee
tapiokahelmiä
jäitä
vahvaa mustaa kiinalaista teetä
maitoa
sokeria
Nämä vaan sekoitetaan ja nautitaan kylmänä!
maanantai 23. kesäkuuta 2008
Triplavaniljamuffini - Vanilla Cup Cakes
Tämä määrä kuorrutetta riittää juuri kymmeneen isoon muffiniin. Vatkaa kylmä voi tasaiseksi. Lisää tuorejuusto myöskin kylmänä ja vatkaa sekaisin. Lisää vaniljat ja tomusokeri ja vatkaa mieleiseksi tahnaksi. Kuorruta täysin jäähtyneet muffinit ja koristele.
torstai 19. kesäkuuta 2008
Sitruunainen valkosipulikana
tiistai 17. kesäkuuta 2008
Kashmirilainen kebabcurry
maanantai 16. kesäkuuta 2008
Työpaikan mokkapalakisat
Tässä valokuvat kaikista hienoista mokkapalakisaan osallistujista. Paljon onnea numero ykköselle voitosta! Huomatkaa voittajan upeat käsintehdyt koristelut. Numero neljän mokkapalat paljastuivat äänten laskennan jälkeen valmispaketista tehdyksi... Kaikki keinot olivat kuitenkin sallittuja ja tällä reseptillä tultiin hienosti hopealle.
Tuunattu mokkapala
Mokkakuorrute
sunnuntai 15. kesäkuuta 2008
Jälkiruokaa Ranskasta
perjantai 13. kesäkuuta 2008
Paneerin lisukkeet
Paneer makhani
Sulata voi pannussa. Lisää chilit, tomaatti, suola, chilijauhe ja hauduttele 5 minuuttia. Lisää kerma ja garam masala ja keittele 3 minuuttia. Lisää Paneer ja lämmitä. Tarjoile kuumana ja koristele korianterilla.
torstai 12. kesäkuuta 2008
Vihreätee muffini
tiistai 10. kesäkuuta 2008
Perässähiihtäjän pavlova
Salamahaaste jatkaa kulkuaan
Haastan salamahaasteeseen Otetaan ensin puolikiloa voita-blogin. Hieman meinasi epätoivo iskeä lueskeltuani Oliivian ja Paremman Puoliskon hienoilla resepteillä ja kuvilla ryyditettyä blogia. Tuntui, että kaikki mahdolliset päähäni pälkähtävät aineet olivat käytetty niin moneen kertaan. Lempparini kahvi, lammas ja mango vilahtelivat useasti ihanissa resepteissä ja taitavat he hieman Jamie Oliveriakin fanitella.
Ellen ole ihan väärässä, ei Oliivian ja Paremman Puoliskon blogista löytynyt ainakaan kovin montaa sienireseptiä, saati siitakereseptiä, kuitenkaan sienet eivät tuntuneet vastenmielisiltä blogipariskunnalle. Itselläni jää sienireseptit melko vähiin ja siitake on kuitenki todella mieluisa ruokasieni, joten varmasti voisin oppia jotain uutta näiltä mainioilta kokeilta!
Salamahaaste:
- Haastaja: Bella Vanilla
- Haastettu: Otetaan ensin puolikiloa voita.. /Oliivia ja Parempi puolisko
- Haasteen aihe: Siitakesieni
- Deadline: 17.6.2008
- Valmistakaa ateria tai ateriakokonaisuus siitakesienestä, tuoreesta tai kuivatusta. Suomessa viljellään luomusiitaketta, joten ulkomaisen lentotuotteen käyttö ei ole pakollista.
Kun olette suoriutuneet tehtävästä, teillä on oikeus ja kunnia laittaa Salamahaaste eteenpäin haluamallenne blogikokille. Ennen haastamista on kohteliasta tarkistaa, että bloggaajalla on aikaa toteuttaa haaste viikon sisällä. Tarkoitus on, että valikoitte omaan haasteeseenne sellaiset ruoka-aineet, joista todella haluaisitte jonkinlaisen purtavan tai joita haluaisitte oppia käyttämään. Teidän tulee perehtyä haastamaanne blogiin riittävästi, jotette valikoi lihaa kasvissyöjälle tai viljaa keliaakikolle. Jos raaka-aineet ovat kuitenkin sopimattomia haastetulle, tuotteet voi vaihtaa.
Haasteen ei tarvitse toteutua armottomasti vuoden jokaisena viikkona välittömästi edellisen haasteen perään, vaan välissä voi olla ainakin päiviä. Lisäksi esimerkiksi kesällä haastepallo voi pysähtyä pidemmäksikin aikaa, toivottavasti ei kuitenkaan kokonaan.
Osallistujina teiltä edellytetään korkeaa moraalia ja eettistä toimintaa.
sunnuntai 8. kesäkuuta 2008
Vietnamilaisia jättikatkarapuruokia
Kuumenna öljy wokissa. Lisää valkosipuli ja sipuli. Lisää ravut. Sekoita joukkoon kalakastike, sokeri ja chilimurska ja lisää vesi. wokkaile nopeasti, ettei ravut sitkisty. Ripottele korianteri ja kevätsipuli. Tarjoile kuumana tai lämpimänä nuudeleiden tai salaatin kera.
lauantai 7. kesäkuuta 2008
Paneer - Intialainen kotijuusto
suolaa
perjantai 6. kesäkuuta 2008
Tofu
Pidän kovasti tofusta ja käyttäisin mielelläni enemmänkin sitä ruoanlaitossa. Jotenkin aina kuitenkin tofut jää kaupanhyllylle ja tulee laiteltua muuta. Jokin aika sitten Uneliaan kokin blogissa oli puhetta tofusta ja päätin kokeilla uutta tofureseptiä. Ostin nyt Mori-Nu:n silken tofua, jota en ollut ennen kokeillut.
tiistai 3. kesäkuuta 2008
Piimänuijat
Ostimme isomman satsin Hakaniemen kauppahallista marinoimattomia kanankoipia ja puolet olimme grillaneet aikaisemmin. Lopuilla halusin testata Tessa Kiroksen kauniissa kirjassa Apples for Jam olevaa kanareseptiä. Tessan mukaan piimällä marinoidaan kanankoipia Amerikan syvässä etelässä. Reseptiä on hieman mukailtu oman maun mukaan. Frittijauhoseokseen voi laittaa melkein mitä mausteita tahansa oman maun mukaan.
maanantai 2. kesäkuuta 2008
Kesäinen pikniklounas
Kanamajoneesi ja maalaisleivät
2 kanankoipea
majoneesia (osan 2/3 käytin kevytmajoneesia ja loput tavallista)
ruohosipulia
persiljaa
suolaa ja pippuria
Perkaa kanat ja sekoita täyte. Täytä leivät.
Nigellan (soba)nuudelit seesaminsiemenillä
75 g seesaminsiemeniä (mielestäni määrä on aika suuri, puoletkin riittää)
suolaa
250g sobanuudeleita (tai udonia niinkuin nyt käytin)
2 tl (japanilaista) riisietikkaa
5 tl soijakastiketta
2 tl hunajaa
2 tl seesamiöljyä
5 kevätsipulia (taasen tyydyin purjoon)
Paahda seesaminsiemenet ja keitä noodelit. Sekoita lopuista aineksista kastike. Jäähdytä nuudelit heti kylmällä vedellä ja sekoita kastike. Lisää seesaminsiement ja marinoi jääkaapissa hetki.
Illalla vielä grillasimme itsemarinoituja kanankoipinuijia. Kuvassa kaikki virheet, mitä voit tehdä, kun grillaat. Älä ikinä grillaa pöydällä kertakäyttögrillillä jossa on Hesari alla. Hyviä kyllä olivat...
sunnuntai 1. kesäkuuta 2008
Kuvernöörin pilkottu kana
Taasen taisin käydä kirjakaupassa. Mukaani tarttui Ylelläkin tuttu Kylie Kwongin My China, Stories and recipes from my homeland. Melkein 500 sivuinen kirja on kauniisti valokuvattu ja tarinat eri kaupungeista aivan valloittavia. Ravintoloiden tuoksun ja katujen vilinän voi melkein aistia valokuvista. Reseptit ovat helppoja ja melko tutuista aineksista. Ruokaohjeista on aika iso määrä kasvisruokia, mikä on aina plussaa.